منظور از رنگ های درجه سوم چیست؟|0 تا 100 هنگامه امیری نژاد
مقاله جامع
جامع ترین مقاله شناخت رنگ به زبان فارسی
رنگ : مبانی هنرهای تجسمی
منظور از رنگ های درجه سوم چیست؟
-
رنگ های درجه سوم به کدام دسته از رنگ ها گفته می شود؟
-
رنگ های درجه سوم را نام ببرید.
-
پاساژ رنگی چیست؟
منظور از رنگ های درجه سوم چیست؟|0 تا 100 هنگامه امیری نژاد
هنرمندان در تمامی حوزه های هنری، فرقی نمی کند سنتی و یا دیجیتال؛ از یک دسته بندی کلی برای شناخت و به کارگیری رنگ ها استفاده می کنند. این دسته بندی شامل سه گروه رنگی با عناوین رنگ های اصلی یا درجه اول، رنگ های فرعی یا درجه دوم و رنگ های درجه سوم می باشد.
این دسته بندی بر اساس چرخه پیشنهادی دوازده رنگ ایتن تنظیم شده است و در ادامه به تشریح دسته سوم از رنگ ها یعنی رنگ های درجه سوم پرداخته می شود.
هر رنگ درجه سوم از مخلوط کردن یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی یا درجه دوم حاصل می شود. به این صورت که اگر یک رنگ اصلی مانند قرمز را با یک رنگ فرعی مانند نارنجی ترکیب کنید، نتیجه یک رنگ نارنجی متمایل به قرمز می باشد با نام : قرمز نارنجی؛ از آنجایی که رنگ قرمز نارنجی از ترکیب یک رنگ اصلی(قرمز) با یک رنگ فرعی(نارنجی) حاصل شده است، در زیرمجموعه رنگ های درجه سوم قرار می گیرد.
همانطور که مشخص است نام گذاری رنگ های درجه سوم بر اساس رنگ های مجاور رنگ بر روی چرخه رنگ می باشد. به همین ترتیب از اختلاط یک رنگ اصلی در چرخه رنگ با یک رنگ فرعی دیگر رنگ های درجه سوم ساخته می شوند.
رنگ های درجه سوم شامل : زرد + نارنجی = زرد نارنجی * قرمز+ نارنجی = قرمز نارنجی* قرمز + بنفش = قرمزبنفش * آبی + بنفش = آبی بنفش * سبز+ آبی = سبز آبی * سبز+ زرد = سبز زرد می باشد.
همانطور که گفته شد؛ اگر یک رنگ اصلی را با یک رنگ درجه دوم ترکیب کنیم، یک رنگ درجه سوم ساخته می شود .
مثال: از ترکیب زرد و نارنجی رنگ زرد نارنجی
در واقع رنگ درجه دوم که همان نارنجی است حد فاصلی بین رنگ زرد و زرد نارنجی محسوب می شود. از همین رو رنگ های درجه دوم را پاساژ رنگی یا حد فاصل می نامند.