نرم افزارهای گرافیکی به چند دسته تقسیم می شوند؟ 0 تا 100هنگامه امیری نژاد
مقاله جامع
جامع ترین مقاله شناخت نرم افزار های گرافیکی به زبان فارسی
انواع نرم افزار های گرافیکی
نرم افزارهای گرافیکی به چند دسته تقسیم می شوند؟
منظور از هنرهای دیجیتال چیست؟
گرافیک دیجیتال چیست؟
در گرافیک دیجیتال، تصاویر به چند روش خلق می شوند؟
منظور از نرم افزارهای برداری یا وکتور چیست؟
-
تصاویر در نرم افزارهای وکتور چگونه خلق می شوند؟
-
ویژگی های تصاویر برداری یا وکتور چیست؟
-
کدام نرم افزارها در گروه نرم افزارهای مبتنی بر بردار یا وکتور قرار می گیرند؟
منظور از نرم افزارهای پیکسلی یا بیت مپ یا رستر چیست؟
-
تصاویر در نرم افزارهای پیکسلی یا بیت مپ چگونه خلق می شوند؟
-
ویژگی های تصاویر پیکسلی یا بیت مپ چیست؟
-
کدام نرم افزارها در گروه نرم افزارهای مبتنی بر پیکسل یا بیت مپ قرار می گیرند؟
تفاوت تصاویر خلق شده در نرم افزارهای برداری یا وکتور با نرم افزارهای پیکسلی یا بیت مپ چیست؟
نرم افزارهای گرافیکی به چند دسته تقسیم می شوند؟ 0 تا 100هنگامه امیری نژاد
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و رشد فناوری، تمامی فعالیت ها و جنبه های مختلف زندگی انسان تحت تاثیر قرار گرفته است. با توجه به رشد بیش از پیش ارتباطات جهانی، می توان گفت: سلیقه ی بصری مخاطبین امروزی در دنیای هنر تغییر کرده است.
از سوی دیگر همچنین هنرمندان دریافته اند که به کمک نرم افزارهای دیجیتالی می توانند تصاویر بسیار گسترده و متنوعی را به لحاظ بصری در طرح، رنگ و فرم های متفاوتی خلق نمایند و اینگونه رسالت خود را در قالبی نو و در بستری متاثر از دنیای دیجیتال ارائه دهند.
این بدان معنا نیست که اصول و تعاریف یک هنرمند برای خلق یک اثر هنری دیجیتال باید نسبت به هنر سنتی تغییر کند، چرا که هنرهای دیجیتال هم همان تکنیک ها و مهارت های خلاقانه ای که هنرهای سنتی و دستی به آن نیاز دارد؛ می طلبد.
فراموش نکنیم که هدف اصلی هنر؛ یعنی بیان احساسات هنرمند، بدون توجه به رسانه مورد استفاده همیشه پابرجاست و هر هنرمند باید علاوه بر در نظر گرفتن نوع رسانه، بر تکنیک های خلاقانه خلق اثر هنری و اصول و مبانی پایه هنر مسلط شود.
با معرفی کامپیوترهای شخصی، پیشرفت در فناوری دیجیتال و ظهور اینترنت، هنر هم مانند سایر اتفاقات در این دنیای تکنولوژی محور، راه دیجیتالی شدن را در پیش گرفته است و نسل نو و جوانِ هنرمندان همسو با آن رشد یافته اند، لیکن هنوز بسیاری از هنرمندان و مخاطبین هنر دیجیتالی را یک مفهوم نو و جدید می دانند که راه های جدیدی را برای تجربه هایی جدید فراهم کرده است.
هنرهای دیجیتال، شامل تمامی آثاری هستند که به نوعی در مراحلی از خلق، فرقی نمی کند تمام یا بخشی از فرایند تولید، تحت تاثیر رسانه های دیجیتالی مانند انواع نرم افزارهای تخصصی، برنامه های اینترنتی و وب سایت ها، دوربین های دیجیتال و یا حتی اسکنر و چاپگر بوده اند؛ خواه در مراحل خلق، پردازش یا ویرایش.
اصطلاح هنرمند دیجیتال برای توصیف هنرمندی بکار می رود که از فناوریهای دیجیتال در تولید هنر بهره می گیرد.
انیمیشن، عکاسی دیجیتال، نقاشی دیجیتال، موشن گرافیک و بسیاری از هنرهای دیگر که با دست خلق شده و در کامپیوتر اسکن می شوند را می توان در زمره هنرهای دیجیتال به حساب آورد.
یکی از مشاغل پرکاربرد در دنیای هنر و تبلیغاتِ امروز، طراحی گرافیک می باشد. مسلماً هر کسب و کاری برای معرفی و شناساندن خود نیازمند تبیلغات است و هیچ شرکت یا سازمان و گروهی نمی تواند بدون کمک یک طراح گرافیک، پروژه های تبلیغاتی و هنری خود را به نتیجه برساند.
قبل از ظهور اینترنت قالب کلی فعالیت طراحان گرافیک به صورت چاپی بوده است. مانند تصویر سازی یا صفحه آرایی کتاب، روزنامه، مجله و یا طراحی بروشور و سایر تصاویری که در واقع ثابت یا ایستا هستند.
اما امروزه گرافیک دیجیتال صفحه ای جدید در مبحث طراحی و تبلیغات باز کرده و در واقع یک راه بصری مستقیم و موثر برای انتقال پیام به شمار می رود که می تواند مخاطبین زیادی را به خود جلب کند و یا افراد بیشتری را درگیر محتوای خود نماید.
نرم افزارهای گرافیکی به چند دسته تقسیم می شوند؟ 0 تا 100هنگامه امیری نژاد
وقتی صحبت از گرافیک کامپیوتری یا دیجیتال به میان می آید، تصاویر را می توان به دو روش مختلف خلق و ارائه کرد: گرافیک پیکسلی یا گرافیک برداری. تفاوت اصلی و در واقع عامل کلیدی که این دو گروه نرم افزاری را از هم مجزا می کند؛ نحوه ساخت یا تشکیل تصویر در آن ها ست. بنابراین نرم افزار های گرافیکی به طور عمده به دو دسته تقسیم بندی می شوند:
- نرم افزارهای گرافیکی مبتنی بر بردار و نرم افزارهای گرافیکی مبتنی بر پیکسل.
نرم افزارهای گرافیکی به چند دسته تقسیم می شوند؟ 0 تا 100هنگامه امیری نژاد
نرم افزارهای برداری|Vector
در گرافیک برداری یا وکتور تصاویر مبتنی بر خطوط و منحنی هایی به نام بردار هستند که هر کدام ویژگی های بصری مختص به خود مانند رنگ،شکل، ضخامت و پهنا و… را دارند و با دستورات و تناسبات ریاضی تعریف می شوند.
-
ویژگی های تصاویر برداری یا وکتور چیست؟
در نرم افزارهای گرافیکی مبتنی بر بردار، بزرگنمایی تصاویر هیچ تاثیری بر کیفیت و وضوح تصویر ندارد. این بدان معناست که تصاویر برداری یا وکتور قابلیت بزرگنمایی در هر سایز و اندازه را بدون افت کیفیت دارند و یکی از مزایای این گونه نرم افزارها خلق تصاویری با لبه های صاف و تمیز است.
-
کدام نرم افزارها در گروه نرم افزارهای مبتنی بر بردار یا وکتور قرار می گیرند؟
به کمک نرم افزار های گرافیکی برداری می توان انواع خطوط و سطوح هندسی و غیر و هندسی را ترسیم کرد؛ ضمن اینکه امکان به کار گیری متن بافونت های مختلف و اعمالی نظیر تغییر سایز تصاویر، چرخش و تکرار و جابه جایی در حین ویرایش و طراحی وجود دارد. از جمله نرم افزارهای که امکان ساخت تصاویر برداری یا همان وکتور را دارند می توان به:
Adobe illustrator| Corel draw| Freehand| Inkscape|Sketch |
اشاره کرد.
نرم افزار های پیکسلی| bitmap-Raster
تصاویر خلق شده در نرم افزارهای گرافیکی پیکسلی، تصاویری دیجیتالی هستند که توسط مجموعهای از پیکسلهای کوچک با اندازه یکنواخت شکل گرفته و معمولاً bitmap نامیده می شوند. واژهPixel ترکیبی از Picture و Element می باشد و هر پیکسل یک نقطه یا یک رنگ را نمایش می دهد که همه این نقاط رنگی با هم یک تصویر را ایجاد می کنند. هر پیکسل بسته به درجه جزئیات تصویر حاوی یک یا چند بیت اطلاعات است.
-
ویژگی های تصاویر پیکسلی یا بیت مپ چیست؟
تصاویر پیکسلی یا بیت مپ را می توان بدون هیچ تغییری در کیفیت کوچک کرد، اما نکته اینجاست که در حین بزرگنمایی تصویر؛ اندازه پیکسل ها هم تغییر می کند، بنابراین کیفیت تصویر و وضوح آن کاهش می یابد و تصویر تار یا به اصطلاح پیکسلی به نظر می رسد. در نتیجه تغییرات در اندازه در نرم افزار های بیت مپ به طور مخربی بر کیفیت بصری تصویر تأثیر می گذارد.
تعداد پیکسل هایی که در هر اینچ نمایش داده می شوند، کیفیت یک تصویر را تعیین می کنند که رزولیشن نامیده می شود. هرچه تعداد پیکسل های تصویر بیشتر و وضوح تصویر بالاتر باشد، کیفیت تصویر نیز بالاتر خواهد بود و البته فایل تصویری حجم بالاتری هم خواهد داشت.
-
کدام نرم افزارها در گروه نرم افزارهای پیکسلی یا بیت مپ قرار می گیرند؟
نرم افزار فتوشاپ شناخته شده ترین و البته قدرتمندترین نرم افزار مبتنی بر پیکسل می باشد که امکان برش، تغییر سایز و به طور کلی ویرایش تصاویر و عکس های گرفته شده با دوربین های عکاسی دیجیتال و یا تصاویر اسکن شده را به کاربر می دهد.
اولین تفاوت بین تصاویر پیکسلی و برداری در نحوه خلق و ایجاد آن هاست. در نرم افزارهای پیکسلی تصاویر بر اساس پیکسل شکل می گیرند، یعنی تعداد زیادی از نقاط ریز حاوی اطلاعات بصری که در کنار هم قرار می گیرند و منجر به تشکیل تصویر می شوند. اما در مقابل تصاویر برداری بر اساس معادلات ریاضی ترسیم می شوند.
در تصاویر بیت مپ ویژگی یا در اصطلاح تخصصی اطلاعات تصویر در پیکسل ذخیره می شود . بنابراین هر کدام از این نقاط بسیار ریز دارای اطلاعاتی هستند که با قرار گرفتن در کنار هم حجم تصویر را نیز معین می کنند. از همین رو تصاویر بیت مپ نسبت به تصاویر وکتور دارای حجم بیشتری هستند.
از آنجایی که تصاویر شکل گرفته در نرم افزارهای بیت مپ چون فتوشاپ بر اساس پیکسل هستند؛ در نتیجه با اعمال بزرگنمایی وضوح و کیفیت خود را از دست می دهند که در اصطلاح گفته میشود تصویر Pixelate می شود. در حالی که رزولیشن یا کیفیت در تصاویر وکتور در اثر بزرگنمایی هیچ تغییری نمی کند.
تصاویر بیت مپ به لحاظ بصری معمولاً شبیه به واقعیت هستند. زیرا این تصاویر توسط دوربین های دیجیتال عکاسی می شوند یا توسط اسکنر ها به سیستم منتقل می شوند. اما در نرم افزارهای وکتور مانند Adobe Illustrator و Corel Draw تصویر توسط خطوط و سطوح و رنگ ها توسط کامپیوتر و به صورت کارتونی ترسیم می شوند، البته نه در همه مواقع و گاهاً دیده می شود برخی از تصاویر وکتوری بسیار شبیه به واقعیت ترسیم شده اند.